Lasersko graviranje fotografije

S pomočjo laserskega rezalnika lahko na poljuben material kot je les ali pleksi steklo graviramo fotografijo in tako naš najljubši spomin ovekovečimo na unikaten način. Gravirana fotografija je lahko edinstveno darilo, vabilo na poroko, …

Je pa graviranje kompleksen postopek, ki zahteva veliko vaje in testiranja. Pred graviranjem fotografije je namreč potrebno izbrano fotografijo obdelati z grafičnim programom (Corel Draw, Photoshop, …), jo pretvoriti v ustrezno obliko nato pa glede na fotografijo nastaviti parametre laserskega rezalnika.

Kot pomoč smo sestavili vodič kako ustrezno pripraviti fotografijo za graviranje. Vodič le izhodišče, ki omogoča graviranje fotografije seveda pa je potrebno parametre prilagoditi izbrani fotografiji. Seveda pa boste s tem primerom že dobili razločno fotografijo.

Za pripravo fotografije priporočamo uporabo programskega orodja Adobe Photoshop. Za vse tiste, ki si tega programskega orodja ne lastite lahko uporabite brezplačno programsko orodje Gimp.

Odprite želeno fotografijo v programskem orodju Photoshop.

Graviranje fotografije

Izberite meni Image/Mode/Grayscale.

Graviranje fotografija

Izberite meni Image/Adjustment/Brightness&Contrast. Nastavite Brightness na 30 in Contrast na 50.

Graviranje fotografija

Izberite meni Filter/Sharpen/Unsharpen mask. Nastavite Amount 50-80, Radius 1.

Izberite meni Image/Mode/Bitmap. V polju Method izberite Diffusion Dither. Po končanem postopku se vaša fotografija spremeni v sklop pik.

Graviranje fotografije

Vse, kar je potrebno sedaj je, da fotografijo shranite v .bmp formatu in ga pošljete mojstru za laserski razrez. Mi poznamo enega 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s