Pleksi steklo na kuhinjskim pultom

Pri svojem delu se velikokrat srečamo z vprašanjem ali je mogoče pleksi steklo uporabiti namesto kaljenega stekla pri opremi kuhinje. Vemo, da oprema kuhinje predstavlja veliko strošek, ki pa ga namestitev kaljenega stekla s foto tapeto le še poveča. Zato številni uporabniki želijo drago kaljeno steklo nadomestiti s pleksi steklom.

lesninaŽal pa uporabo pleksi stekla v namen opreme kuhinjskega pulta vsem strankam odsvetujemo iz več razlogov:

1. Pleksi steklo je elektrostatičen material, kar pomeni, da bo površina nad kuhinjskim pultom nase potegnila ves prah in umazanijo zato bi bilo potrebno kuhinjski pult opremljen s pleksi steklom stalno čistiti.

2. Površina pleksi stekla se hitro zdrsa zato se po vsakem čiščenju takšne površine (ne glede na uporabljeno krpo) poznajo praske. Res, da so te praske v začetku majhne in jih pri uporabi foto tapete nebi bilo videti, vendar pa bi se pleksi steklo s časom (po nekaj 10 čiščenjih) zdrsalo do te mere, da se foto tapeta niti nebi videla.

3. Pleksi steklo se ob spremembi temperature razteguje oz. krči, tanjše steklo pa se tudi upogiba. Sama površina nad kuhinjskim putlom bi se ob toplotnih virih ukrivila zato bi bilo v primeru uporabe pleksi stekla uporabiti debelejšega (10mm in več), kar pa tudi ni več cenovno ugodno.

Kot vidite je kar nekaj argumentov zakaj uporabiti namensko kaljeno steklo namesto pleksi stekla. Res, da s tem sami nimamo profita vendar pa je naš glavni cilj zadovoljna stranka, zato vsakega pred odločitvijo raje opozorimo na morebitne težave. Tukaj se ponovno izkaže, da v nekaterih primerih ni dobro varčevati. 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s