Laserski razrez in graviranje

V “starih” časih se je pleksi steklo obdelovalo ročno danes pa nam moderna tehnologija omogoča izdelavo bolj natančnih izdelkov, kompleksnih izdelkov predvsem pa nam olajšuje sam proces dela. Pri obdelavi pleksi stekla so velikokrat uporabljeni laserski rezalniki, ki omogočajo razrez in graviranje pleksi stekla neposredno iz vektorske datoteke na računalniku.

obdelavaDa ne bo pomote brez ročnega dela izdelava končnega izdelka ni mogoča, velikokrat pa laserski rezalnik predstavlja rešitev za izdelavo izdelkov, ki jih je ročno skoraj nemogoče izdelati. Torej laserski rezalnik predstavlja pomoč pri razrezu bolj kompleksnih izdelkov po naprej izrisanih načrtih. Predvsem so to pleksi zaščite v industriji in farmaciji.

Seveda pa se z uporabo tehnologije laserskega razreza in graviranja odpirajo nova področja pri oblikovanju pleksi stekla. S pomočjo laserskega rezalnika je tako mogoče izdelati bolj kompleksne izdelke kot so nakit iz pleksi stekla, pleksi USB ključ, pokali, …

10709767_10204640509593459_1771015481_oDSC_6136

Sam si dela brez laserskega rezalnika skoraj da ne predstavljam več, saj lahko najprej naredim veliko več (ko je laserski rezalnik v uporabi izdeluje izdelke, ki jih je mogoče izdelati ročno) poleg tega pa smo lahko konkurenčni oz. stranki ponudim nekaj več (izdelamo lahko tudi izdelke, ki jih prej ročno nismo mogli).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s