Barvanje na pleksi steklo

IMG_1728Pleksi steklo je material, ki ima vse lastnosti plastike in je zato trpežen, lahek in vodotesen material. Same lastnosti pleksi stekla, ki so prvotno njegove prednosti pa so tudi slabosti, saj pleksi stekla ni mogoče barvati z barvami na vodni osnovi. Poleg tega pa lahko kemikalije v barvah na oljni osnovi celo razgradijo pleksi steklo.

Kljub temu pa je mogoče pleksi steklo barvati, kar omogoča, da izdelek iz pleksi stekla še dodatno polepšamo ali pa ga uporabimo kot platno za slikanje umetniških slik.

HI-HIDE_Flat_Interior_Latex_Wall_PaintNajvečkrat uporabljena metoda je obdelava površine in uporaba disperzijskih (lateks) barv. Pred barvanjem površino pleksi stekla zbrusimo z uporabo brusnega papirja (granulacija 200) ali jekleno volno. Po končanem brušenju površino speremo z vodo in na očiščeno površino pleksi stekla nanesemo primer (temeljno) barvo. Na tržišču so dostopne številne temeljne barve za plastiko.

Za barvanje plastike pa obstajajo posebne barve v spreju, ki omogočajo barvanje na pleksi steklo brez predhodne obdelave. Slabost teh barv je, da ste omejeni pri barvni paleti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s